USLUGE

OBITELJSKI DOM Sv. Rita Varaždin

USLUGE KOJE VAM OSIGURAVAMO

Smještaj

Privremeni ili stalni smještaj za pokretne, polupokretne i nepokretne osobe

Medicinska skrb

Kompletna i prilagođena medicinska skrb i njega 24 sata

Rehabilitacija i terapija

Fizikalna terapija i tjelovježbe prema preporuci liječnika specijaliste

Prehrana

Svakodnevno svježa domaća hrana, raznolik, uravnotežen i prilagođen jelovnik

Higijena

Osobna higijena i higijena doma prema najvišim standardima

Društveni život

Zajedno slavimo Vaše godišnjice, rođendane i imendane, idemo u crkvu i na izlete

DETALJNIJE O NAŠIM USLUGAMA
Smještaj
Nudimo Vam privremeni ili stalni smještaj. Sve sobe su prostrane i imaju puno dnevnog svjetla i TV-uređaje, a ostali prostor prilagođen je potrebama pokretnih, polupokretnih i nepokretnih osoba. Obroci se serviraju za obiteljskim stolom uz domaće ozračje. Vodili smo računa da svaki dio prostora zadovoljava Vaše potrebe i da se u našem domu ugodno osjećate.
Medicinska skrb
Našim korisnicima osiguravamo njima prilagođenu medicinsku skrb i njegu 24 sata na dan te osiguravamo kontrolirano i redovito uzimanje propisane terapije. Redovito se prate vitalne funkcije korisnika: puls, tlak, temperatura. U konzultaciji s liječnicima naša medicinska sestra može korisnicima aplicirati potrebnu terapiju - injekcije, terapiju infuzijom, uvođenje katetera, uvođenje i hranjenje pomoću sonde, saniranje kroničnih rana, uzimanje materijala za laboratorijske pretrage i slično.
Rehabilitacija i terapija
Fizikalna terapija i tjelovježbe prema preporuci liječnika specijaliste, za kvalitetnu i ugodnu ispunjenost slobodnog vremena naših korisnika brine naše osoblje - medicinska sestra i njegovateljica.
Prehrana
S obzirom na važnost kvalitetne prehrane, našim korisnicima osiguravamo svakodnevno svježe pripremljenu domaću hranu. Hranu pripremamo u vlastitoj kuhinji od svježih namirnica koje se svakodnevno nabavljaju. Osiguravamo raznolik i uravnotežen jelovnik prilagođen našim korisnicima ovisno o dijagnozi, stanju i željama. Za korisnike čija dijagnoza to zahtijeva, imamo posebni režim ishrane (dijabetičari, bolesti žuči, jetre, ulkusi i sl). U ozračju obiteljske atmosfere, obroci su zajednički za korisnike i osoblje doma.
Higijena
Našim korisnicima osiguravamo maksimalne usluge po pitanju održavanje osobne higijene. Korisnicima koji duže vrijeme borave u krevetu posvećuje se posebna pažnja. Uz kompletnu osobnu njegu svake osobe, brinemo o osobnom i posteljnom rublju naših korisnika. Promjena posteljine i pidžama/spavaćica obavlja se svakodnevno. Promjena pelena obavlja se prema potrebi, a provjerava stalno. Kupanje i pranje kose obavlja se dva puta tjedno, u krevetu ili u kupaonici. Osim osobne higijene, korisnicima osiguravamo čiste i uredne sobe i sve ostale prostorije doma.
Slobodno vrijeme i društveni život
Kako bi našim korisnicima uljepšali vrijeme provedeno u našem domu, organiziramo razna događanja. Samostalno ili u suradnji s obiteljima naših korisnika organiziramo proslavu rođendana i imendana. Slavimo godišnjice, blagdane i praznike uz roštilj u našem lijepom zelenom dvorištu. Korisnicima omogućujemo kvalitetno provođenje slobodnog vremena uz šetnje, čitanje, igranje društvenih igara, izradu ručnog rada, odlazak u crkvu i kraće izlete.

Obiteljsko okruženje za Vašu spokojnu starost

VRH